Kupta Kadayıflı Muhallebi
Kupta Kadayıflı Muhallebi
📌 500 gram tel kadayıf
📌 3 yemek kaşığı tereyağı
📌 4 yemek kaşığı toz şeker
📌 1 su bardağı pikan ceviz içi
Muhallebisi İçin:
📌 1 litre süt
📌 3 yemek kaşığı un
📌 3 yemek kaşığı nişasta
📌 1 su bardağı toz şeker
📌 1 adet yumurta sarısı
📌 1 paket krema
Hazırlanışı;
Genişçe bir teflon tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip, üzerine 500 gram tel tel ayrılmış kadayıfı ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek altın rengini alana kadar kavurun. 1 su bardağı pikan cevizi de ilave edip bir süre daha kavurun ve ocaktan alın. Muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencerede 1 litre sütü, 3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 adet yumurta sarısını orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alarak, 10 dakika soğumaya bırakın. Son olarak soğuyan muhallebiye 1 paket krema ilave edip ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Servis edeceğimiz kupların tabanına hazırladığımız kadayıflı karışımdan bir miktar koyduktan sonra muhallebiyi ekleyin ve üzerine tekrar kavrulmuş kadayıftan ekleyip çileklerle süsleyin. Kupta kadayıflı muhallebiler hazır.
VIDEO
Etiketler: #anteppazarı #kuptakadayıflımuhallebi #antep
Ekim 26, 2021
Listeye dön