İhtiyacınız olan malzemeler:
📌3 adet yumurta
📌1 su bardağı şeker
📌1 su bardağı yoğurt
📌1 su bardağı sıvı yağ
📌1,5 su bardağı irmik
📌1 çay bardağı fındık
📌2 yemek kaşığı kakao
📌1 su bardağı un
📌1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
📌2,5 su bardağı şeker
📌3,5 su bardağı süt
Üzerine:
📌1 yemek kaşığı Antep fıstığı
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım un, kakao ve kabartma tozunu da eleyerek aktarıp karıştırın. Yağlanmış fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180° alt üst ayarda pişirin. Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın. Şeker ve sütü bir kaba alın. Şekerler eriyene kadar çırpın daha sonra tatlının kekini fırından alın. Hemen şerbetleyip soğuması için bir kenara bırakın. Üzerine Antep fıstığı serpip, servis edin. Afiyet olsun!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.